top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Parkeerplaats Veluwe Natuurcentrum

Wandeling REWILDING

Rewilding, het herindelen en laten verwilderen van de natuur. Alles op onze planeet staat met elkaar in verbinding. Biodiversiteit speelt daar een grote rol in. Is het mogelijk om onze natuur weer echte natuur te laten zijn.

Wandeling REWILDING
Wandeling REWILDING

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Parkeerplaats Veluwe Natuurcentrum, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede, Nederland

Over het evenement

Ik neem jullie mee naar Europa om mogelijkheden voor Nederland te bieden. We bekijken diverse landschappen met hun eigen karakter. Je maakt kennis met dieren en planten die op veel plaatsen waren verdwenen en zich door het project Rewilding perfect hebben aangepast aan het leven van lang geleden. Rewilding wat is dat eigenlijk? Je zou herverwilderen moeten zeggen. In Europa maar ook wereldwijd wordt het al toegepast. Wij zijn als klein landje daar ook geschikt voor. Waarom zijn het Wilde Zwijn en de Wolf onlosmakend met elkaar verbonden. Zijn wij ook verbonden? Kunnen we kansen creeren om te zorgen dat we een natuurlijkere natuur krijgen met meer biodiversiteit. Zouden we dat willen. Wat zijn de gevaren. Hoe kunnen wij op deze aardbol de juiste balans creeren. Zijn klimaat en milieu nog van invloed?   Alle wandelingen, workshops en excursies zijn gericht op wild. We moeten geluk hebben om het wild te zien. Omdat we het wild zo min mogelijk willen verstoren verzoek ik u donkere kleding te dragen en geen felle kleuren, denk daarbij ook aan uw rugtas. Houdt daarbij rekening met warmte en kou d.m.v. laagjes en een regenjas bij regen en zonnebrandcrème bij felle zonneschijn. Voor elk uur is het raadzaam een flesje water mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn een must en mag u i.v.m. uw gezondheid niet te ver wandelen is het raadzaam uw huisarts te raadplegen. We gaan op pad om te beleven, ontdekken, genieten en te leren en daarom is het vaak leuk een verrekijker en fotocamera(mobiel) bij de hand te hebben. Bij de paddenstoelenwandeling kun je ook een spiegeltje meenemen. Bij sporen kan het handig zijn de lengte op te meten. BELEEF, ONTDEK, GENIET en LEER tijdens een SPORTIEVE WANDELING!

Wildwandelen onthoudt zich van elke vorm van aansprakelijkheid. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de website van Wildwandelen.net. 

Tickets

  • Wandeling REWILDING

    Wat betekent REWILDING voor biodiversiteit

    € 15,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page