top of page

Natuur Excursies

Het avontuur wacht, beleving volgt

P1010166.JPG

The big six

Als uw perfecte beleving bestaat uit het ervaren en zien van een wildzwijn, hert, ree, wolf, oerrund of vos dan zijn deze exclusieve wandeling precies wat u zoekt. Ik ben er om voor alle details te zorgen; van het plannen van de perfecte wandelroute tot een unieke en onvergetelijke ontmoeting. Alle dieren en planten staan met elkaar in verbinding, we mogen daarvan genieten, maar wel in alle rust en stilte. Hierbij vertel ik ook meer over rewilding.

IMG_0123.JPG

Safari wandeling met jeeptour

Eerst wandelen door het Nederlandse woestijngebied en genieten van natuur en picknick. Vervolgens een safari tour om weer thuis te komen.

Mei 2005 031.jpg

NATURE ADVENTURE voor vrijgezellen

Ter land, ter zee en in de lucht!

Wil je genieten van adembenemende landschappen en de natuur op drie manieren beleven? Dan past deze drietour perfect. Ik zal zorgen voor alle logistiek van de reisplanning, dus alles wat u hoeft te doen is u openstellen voor nieuwe, adembenemende ervaringen. Wandelen vliegen en varen. Geïnteresseerd in boeken? Neem dan contact op voor meer informatie. Ideaal voor een bedrijfs incentive of vrijgezellenfeest.

2019-05-11 PIL Wandeling 2019 (30)_edite

BuitenGewoon lang Wandelen

Wandelen en genieten van de natuur. We wandelen 5 uur (incl. pauzes) waar het gaat om de beleving en uitleg om ons heen en niet om de afstand of de snelheid.

P1250019.JPG

Top of tree WALK

Heeft u behoefte om elke keer op een nieuwe bestemming de hoogste bomen te ontdekken met een professionele gids? We beklimmen de 5 Nederlandse bergtoppen. Trekt het u aan om de wonderen van ons historisch land te bekijken? Dan passen deze wandelingen perfect. Elke keer weer een andere top of trees. Wildwandelen.net staat klaar om aan al uw behoeften te voldoen. Van het plannen van de route, tot het regelen van een kop koffie of thee. Alles wat u hoeft te doen is zorgen voor een paar goede wandelschoenen, een beetje conditie en genieten van mooie vergezichten. Deze wandelingen zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

20170404_180750 (1) 3koppige mestkever_edited.jpg

MUIRtrek

Een wandeltocht naar John Muir. We gaan in stilte wandelen, struinen en alles bekijken wat ons verwonderd. Daarvoor dwalen we vanaf 9 uur met de zon mee tot laat in de middag en laten het drukke leven zonder telefoon even aan ons voorbij gaan. We praten alleen over de natuur. We eten onze eigen gemaakte lunch wanneer we willen en rusten wanneer het uitkomt. Stevig schoeisel is wel aan te raden. John Muir (1838-1914) was een Schots/Amerikaans schrijver en natuurbeschermer. Hij was een van de eerste beschermers van natuurgebieden in de Amerikaanse wildernis zoals de Sierra Nevada. Zijn brieven, boeken en essays over de natuur in deze bergen (Muir publiceerde meer dan 300 artikelen en 12 boeken) werden gelezen door een miljoenenpubliek. In John Muirs opvoeding speelde het geloof een belangrijke rol. Hij volgde colleges in de botanie en geologie maar studeerde nooit af. Hij verzamelde en bestudeerde de lokale planten. Vanaf 1868 trok hij de wildernis in, beklom hij bergtoppen en beschreef flora en fauna. Zo ontdekte hij bijzondere planten en dieren buiten het pad en deelde dat met anderen.  Met het verstrijken der jaren groeide zijn aanzien als gids onder bezoekers van Yosemite, niet alleen vanwege zijn kennis van de omgeving, maar ook vanwege zijn grote kennis van natuur en zijn talent voor het vertellen van verhalen. Onder de bezoekers bevonden zich beroemdheden, politici, geleerden en kunstenaars. Muir hield er zijn eigen ideeën op na over de geologie van de omgeving. De vroege natuurbeschermingsbeweging, waar Muir deel van uitmaakte, veranderde de manier waarop Amerikanen de natuur van hun land zagen. Hij was de voorloper van ons huidige natuurbeheer.

20170520_145437.jpg

Seizoens excursies

Elk jaargetij kent fascinerende momenten die u versteld doen staan. Zo gaan we in het voorjaar kijken welke eetbare planten er zijn, in de zomer komen prachtige gekleurde rupsen te voorschijn, in de herfst leren we dat er andere paddenstoelen zijn dan eekhoorntjesbrood en in de winter genieten we van de sneeuw en vergezichten.  Als u al deze natuurmomenten eens wilt beleven sluit dan aan bij wildwandelen.net Elke keer weer een andere route over Veluwe, Veluwezoom en de Heuvelrug. Iets voor u als wandelaar kom dan genieten van wat de natuur te bieden heeft.

IMG_20160912_175630.jpg

Wandelbeleving ouderen

Deze excursie is voor ouderen die moeilijker ter been zijn. In deze excursies wordt er rekening gehouden met de behoefte van de oudere. Er wordt gekozen voor een verhard wegdek waarin ook gebruikers van rolstoelen en rollators op een verantwoorde manier kunnen genieten van het bos. De afstanden zijn gematigd en het gaat om het zien, horen, proeven en voelen van de natuur. WildWandelen staat klaar om aan deze behoeften te voldoen. Van het plannen van de route, hapje en drankje, tot het regelen van transport: alles wat u hoeft te doen is ontspannen en genieten van alles wat er om je heen gebeurt en iemand te regelen die u begeleid. Deze wandeling leent zich ook goed voor bejaarden of mensen die verblijven in een verzorgingstehuis.

Natuurexcursies op aanvraag: Tour pakketten
bottom of page