top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

Plantage Willem III

Hemelvaart bij Konikpaarden

Eenmaal met het virus van paard-achtige besmet, dan kom je er niet meer vanaf. Toch hebben we met wilde dieren te maken en daarbij ligt gevaar om de hoek. Tot op zekere hoogte kunnen we ze benaderen. Ze zijn hengstig en hebben net jongen gekregen. Deze wandeling is ook voor kinderen geschikt.

Hemelvaart bij Konikpaarden
Hemelvaart bij Konikpaarden

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

Plantage Willem III, Plantage Willem III, 3921 Elst, Nederland

Over het evenement

We bezoeken een oude Plantage. De graslanden worden begraasd door halfwilde konikpaarden. Deze begrazing is nodig voor de begroeiing van kruidenrijke graslanden, boomgroepjes en de struweel is van grote betekenis voor vogels. We zien veel vlinders, sprinkhanen en de zandhagedis. Het oostelijke deel van de Plantage Willem III is ingericht als rustgebied. Hier krijgen grondbroeders als patrijs en veldleeuwerik de rust die zij nodig hebben. Wij gaan de konikpaarden bekijken en fotograveren en wellicht kunnen we prachtige plaatjes maken. Bij 2 betalende volwassene mogen kinderen tot en met 14 jaar gratis mee.  

Alle wandelingen, workshops en excursies zijn gericht op wild. We moeten geluk hebben om het wild te zien. Omdat we het wild zo min mogelijk willen verstoren verzoek ik u donkere kleding te dragen en geen felle kleuren, denk daarbij ook aan uw rugtas. Houdt daarbij rekening met warmte en kou d.m.v. laagjes en een regenjas bij regen en zonnebrandcrème bij felle zonneschijn. Voor elk uur is het raadzaam een flesje water mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn een must en mag u i.v.m. uw gezondheid niet te ver wandelen is het raadzaam uw huisarts te raadplegen. We gaan op pad om te beleven, ontdekken, genieten en te leren en daarom is het vaak leuk een verrekijker en fotocamera(mobiel) bij de hand te hebben. Bij sporen kan het handig zijn de lengte op te meten. BELEEF, ONTDEK, GENIET en LEER tijdens een SPORTIEVE WANDELING!

Wildwandelen onthoudt zich van elke vorm van aansprakelijkheid. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de website van Wildwandelen.net.

Tickets

  • Hemelvaart bij Konikpaarden

    Prachtige wilde dieren die hun hormonen laten spreken.

    € 15,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page