top of page

ma 01 jun

|

Blauwe Kamer

Grazers in de Blauwe kamer (2) Pinksteren

Duizenden planten en dieren zijn direct of indirect afhankelijk van grote grazers. Zij hebben zich aangepast aan de begrazingsmanieren van de grazers, hun mest, roofdieren en parasieten. Zo hebben ze hun natuurlijke plek in natuur weten te veroveren. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Grazers in de Blauwe kamer (2) Pinksteren
Grazers in de Blauwe kamer (2) Pinksteren

Tijd en locatie

01 jun 2020, 13:00 – 15:30

Blauwe Kamer, 6702 PA Rhenen, Nederland

Over het evenement

Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen. Per 2 betalende volwassenen mogen kinderen tm 14 jaar gratis deelnemen. Bij grazers is er meestal sprake van het delen van noodzaak. De ene soort schept omstandigheden die de andere juist nodig heeft. Zo kunnen runderen die gras met hun tong afrukken de weg banen voor paarden die korter gras afbijten. Paarden effenen op hun beurt weer het pad voor grazende ganzen.  Alle wandelingen, workshops en excursies zijn gericht op wild. We moeten geluk hebben om het wild te zien. Omdat we het wild zo min mogelijk willen verstoren verzoek ik u donkere kleding te dragen en geen felle kleuren, denk daarbij ook aan uw rugtas. Houdt daarbij rekening met warmte en kou d.m.v. laagjes en een regenjas bij regen en zonnebrandcrème bij felle zonneschijn. Voor elk uur is het raadzaam een flesje water mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn een must en mag u i.v.m. uw gezondheid niet te ver wandelen is het raadzaam uw huisarts te raadplegen. We gaan op pad om te beleven, ontdekken, genieten en te leren en daarom is het vaak leuk een verrekijker en fotocamera(mobiel) bij de hand te hebben. Bij de paddenstoelenwandeling kun je ook een spiegeltje meenemen. Bij sporen kan het handig zijn de lengte op te meten. BELEEF, ONTDEK, GENIET en LEER tijdens een SPORTIEVE WANDELING!

Wildwandelen onthoudt zich van elke vorm van aansprakelijkheid. Voor verdere informatie verwijs ik u naar de website van Wildwandelen.net.

Tickets

  • Grazers in Blauwe kamer 2

    Pinksteren. Duizenden planten en dieren zijn direct of indirect afhankelijk van grote grazers.

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page